• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Så får du friskare hy – 5 skönhetstips
  Skönhet

  Så får du friskare hy – 5 skönhetstips

  Hudrutiner med krämer, peeling och masker hjälper en bit på vägen. Men en frisk hy börjar såklart på insidan och det finns inga genvägar. Här är fem tips för en frisk, klar och elastisk hud med riktig lyster!

  Metoder för att få bättre hy

  Hudens torra massa består av cirka 70 procent kollagen och är hudens viktigaste protein. Den gör huden fast, elastisk och återfuktad. Kollagen bildas naturligt i kroppen men från ungefär 30 års ålder minskar produktionen. Det syns på huden i form av att vi lättare får rynkor ju äldre vi blir. Men det finns flera saker du själv kan göra för att hjälpa huden att hålla sig frisk och fin.

  Så får du finare hy i ansiktet

  1. Minska på sockret

   Socker (eller snarare glukoset som det innehåller) binder till kollagenet i kroppen och bryter ned det. Äter du för mycket socker påskyndar du kollagenets nedbrytning och hindrar det från att göra sitt jobb i kroppen och huden. Dra ner på sockret så hjälper du din hud att hålla sig elastisk och fin.

  2. Komplettera med zink

   Brist på zink i kroppen kan ge hudförändringar, orsaka olika hudproblem och bidra till försämrad sårläkning. Zink är en nödvändig mineral för att bibehålla en normal hud. Zink fungerar även som en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress. 

  3. Svettas i ett träningspass

   Kör ett träningspass som gör dig rosig om kinderna! Låt pulsen gå upp och bli varm i hela kroppen. Blodcirkulationen ökar i huden och hjälper till att transportera näringsämnen till huden och rensa ut slaggprodukten. Efteråt får du en lyster som kan mäta sig med lystern efter en dyr ansiktsbehandling.

  4. Ta det lugnt och ta hand om dig

   Att långvarig stress är väldigt ohälsosamt för oss, vet nog de allra flesta. Men visste du att stress även kan påskynda hudens åldrande? Stress kan leda till ökad inflammation i kroppen, vilket kan förvärra många olika hudproblem. Stresshormoner kan också bidra till att bryta ner kollagenet i huden, vilket kan leda till till rynkor och fina linjer över tid. Stress urlakar också kroppens vitamin- och mineralförråd vilken ökar risken att du får brist på näringsämnen som är viktiga för att bibehålla en normal och frisk hy. Det är alltså viktigt med tid och plats för vila och återhämtning för att du och din hy ska må bra.

  5. Ät tillskott av kollagen

   Kollagen finns att köpa som kosttillskott som man kan äta. Pureness Kollagen Beauty innehåller kollagen tillsammans med C-vitamin och zink som också är viktiga för hudens välmående. Zink bidrar till normal hud och C-vitamin bidrar till normal kollagenbildning. Pureness Kollagen Beauty finns både i kapslar och pulver.