• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  KSM66 Ashwagandha 120 kapslar

  MedicineGarden

  219 kr
  • Vid stress & trötthet
  • För mental balans, uthållighet & ork
  • 22 kliniska studier
  MedicineGarden KSM66 Ashwagandha 120 kapslar är ett kosttillskott som ökar kroppens motståndskraft mot stress.

  I lager

  • Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

  Reservera och hämta i butik

  • Boden
   8 st
  • Bollebygd
   1 st
  • Bollnäs
   9 st
  Handla lokalt

  Kan hämtas om en timme

  Inom butikens öppettider

  Ekologiskt
  Gluten fri
  Rawfood

  KSM66® är världens mest väldokumenterade Ashwagandha Extrakt. Ett kosttillskott som ökar kroppens motståndskraft mot stress. Kroppen får lättare att vila och att återhämta sig. Resultatet blir ett större lugn, mer ork, bättre sömn och ökad sexuell lust. Även vårt hormonella system, till exempel könshormon och sköldkörtelhormon, påverkas av stress. Därför bidrar en förbättrad stresstålighet oftast också till ökad harmoni och balans i kroppen. Något som bland annat kan märkas genom ett större tålamod och ett ökat välbefinnande.

  Funktion, säkerhet och upptag är visat i 22 dubbelblinda, kliniska studier. Studier som visar effekt inom bland annat följande områden: Stresstålighet, fysisk & mental kapacitet, återhämtning och ork, lättare insomning, känslomässig balans, sexuell lust och funktion, ökad muskelmassa och lättare viktnedgång i samband med träning.

  14 av de 22 studierna är publicerade. De resterande studierna förväntas att publiceras inom det närmaste året.

  Egna ekologiska jordbruk

  KSM66 är den enda Ashwagandha-produkt i världen som produceras med 100% kontroll från frö till färdigt extrakt. Alla Ashwagandha odlas på egna ekologiska jordbruk och all extraktion sker i egna ekologiskt certifierade fabriker. KSM66 är standardiserad på fler aktiva ämnen än något annat extrakt av Ashwagandha (bl.a. standardiseras KSM66 på sex av de viktigaste withanoliderna).

  Tillverkning - Green Chemistry

  Det tog forskarna 14 år att utveckla det fullspektrumextrakt som blev KSM66, ett extrakt tio gånger mer koncentrerat än torkad rot men med samma innehåll och fördelning av de aktiva ämnena, både vatten och fettlösliga — därav benämningen fullspekrumextrakt.

  Produktionsmetoden är helt baserad på gammal Ayurvedisk kunskap och därför används endast ekologisk mjölk och vatten vid extraktionen. Metoden, som ger en minimal belastning på miljön, kallas Green Chemistry. Undersökningar visar att det inte är möjligt att tillverka ett fullspektrumextrakt med enbart vatten, alkohol eller andra lösningsmedel.

  Världens mest certifierade kosttillskott

  KSM66 är certifierat för kvalitet, miljö, ekologi, renhet, spårbarhet mm. Totalt har KSM66 27st olika certifikat vilket gör den till världens mest certifierande kosttillskott. För att säkerställa kvaliteten kontrolleras varje batch avseende tungmetaller, pesticider och andra tänkbara föroreningar.

  Interaktioner och biverkningar

  KSM66 är mjukverkande vilket gör att risken för biverkningar är mycket liten. De 22 produktspecifika studier som är gjorda, visar att risken för biverkningar är mindre hos KSM66 jämfört med placebo (overksam kapsel).

  Någon risk för interaktion med läkemedel är inte känt.

  KSM66 kan användas så länge det behöver, finns ingen risk för vanebildning. Gäller vid normal dosering.

  Följande hälsopåståenden är registrerade hos EFSA och dokumenterade via produktspecifika studier:
  KSM 66 (fullspektrumextrakt av Ashwagandha) bidrar till ökad stresstålighet, fysisk och mental kapacitet, känslomässig balans, lättare insomning, avslappning, återhämtning och ork. Dessutom stödjer Ashwagandha mannens sexuella funktion och kvinnans reproduktiva organ samt bidrar till energi, uthållighet och ökad muskelmassa vid träning.