• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Curamin Forte 90 kapslar

  MedicineGarden

  398 kr
  • Curamin är den mest belönade ledprodukten i USA
  • Curamin hjälper 9 av 10 med ledproblem
  • Snabbverkande
  MedicineGarden Curamin Forte 90 kapslar bidrar till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress och att bibehålla immunsystemets normala funktion.
  Finns i följande kampanjer:

  I lager

  • Fritt fraktalternativ över 100 kr
  • Hälsorådgivning
  • Samma pris i butik & online

  Reservera och hämta i butik

  • Boden
   11 st
  • Bollebygd
   6 st
  • Bollnäs
   7 st
  Handla lokalt

  Kan hämtas om en timme

  Inom butikens öppettider

  Kliniskt dokumenterad kombination av BCM95, världens mest väldokumenterade, lättupptagliga rena gurkmeja extrakt och BosPure, ett högkoncentrerat extrakt av Boswellia.

  Traditionell användning och vetenskapliga studier visar att Boswellia och Turmeroner samverkar med och förstärker effekten av Curcumin (den aktiva substansen i Gurkmeja).

  De ingående extrakten har genomgått drygt 60 kliniska studier.

  Curamin är den mest belönade ledprodukten i USA.

  Curamin hjälper 9 av 10 med ledproblem. Ofta inom 1-2 veckor

  Slitage, livsstil och arv påverkar våra leder. Precis som en annan riskfaktor – oxidativ stress, en ständigt pågående process som sliter på leder och brosk1. Oxidativ stress är inget nytt, det är något som vi utsätts för hela livet, men ju äldre vi blir – desto känsligare blir kroppen och därmed slitaget på våra leder. Det märks genom att lederna blir stela och ömma.

  Curamin hjälper till att skydda våra leder och bidrar därigenom till bibehållen ledhälsa. Curamin bidrar också till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress. 

  Effekten är dokumenterad i 52 studier
  Curamin innehåller två kliniskt dokumenterade extrakt (BCM95® och BosPure®). Två extrakt som inom den Ayurvediska medicinen ofta används tillsammans – framför allt vid ledbesvär och för att skydda kroppen mot oxidativ stress. Studier visar att BosPure och BCM95 har en äkta synergistisk effekt och att bäst effekt uppnås när extrakten blandas i lika delar1. Studier visar också att BosPure och BCM95 i relationen 1:1 förstärker de skyddande och ledbefrämjande egenskaperna1.  

  BCM95 - extrakt av gurkmeja
  BCM95 är det mest studerade, högabsorberande gurkmejaextraktet i världen. Studier bekräftar en hög bioaktivitet och en kliniskt säkerställd effekt och säkerhet.

  Utvecklingsarbete av BCM95 har skett parallellt med en omfattande grundforskning för att hitta svaret till varför ren curcumin absorberas i så låg utsträckning. Studierna, som har publicerade i flera vetenskapliga tidskrifter visar att grundproblemen är avsaknaden av de i gurkmejan naturligt förekommande eteriska oljorna - Turmeroner5,6,7. När dessa oljor avlägsnas, vilket sker under extraktionsprocessen, upplevs curcuminoiderna som kroppsfrämmande ämnen. I tarmen finns det ett glycoprotein (P-gp) vars funktion är att skydda kroppen mot främmande, eventuellt skadliga ämnen som till exempel toxiner. Detta sker genom att glycoproteiner ”pumpar tillbaka” det främmande ämnet till tarmen. Det är detta som förklarar att koncentrerade curcuminoider hamnar i avföringen istället för att tas upp av kroppen.

  BCM95 (från Arjuna) är ensamma om att både ha utvecklat och patentera en produktionsprocess där både Curcuminoider och Turmeroner finns kvar i sin naturliga form - men i 20 gånger högre koncentration än i torkad gurkmeja. Därigenom hanterar kroppen BCM95 på samma sätt som naturlig gurkmeja.

  Detta förklarar både varför BCM95 tas upp i sin helhet - som curcuminoider - och inte bara som metaboliter. Och varför BCM95, som enda gurkmejaextrakt, stannar kvar i kroppen lika länge som naturlig gurkmeja - cirka 8 timmar. BCM95 är alltså ett komplex av curcuminoider: Curcumin, Demetoxycurcumin och Bisdemetoxycurcumin – i samma naturliga balans som i torkad rot + Turmeroner. Men 20 gånger mer koncentrerat.

  BosPure – extrakt av boswellia 
  BosPure är ett kliniskt dokumenterat och standardiserat extrakt av Boswellia. För att öka effekten har beta-boswellic-acid avlägsnats detta eftersom det i studier visat sig minska den antiinflammatoriska effekten av Boswellia. Samtidigt har det naturliga innehållet av AKBA (acetyl-11-keto-B-boswellic acid) – som står för huvuddelen av effekten ökats från 2% till 10%. Detta har gjorts på naturlig väg via dels förädling av råvaran men också genom att avlägsna beta-boswellic-acid som utgör ca 30% av Boswellia – därmed blir extraktet mer koncentrerat. BosPure är kliniskt dokumenterad både ensam och i kombination med BCM95.

  Snabb effekt
  Det är här som den dubbla verkansmekanismen kommer till sin rätt. Curamin både skyddar kroppen och aktiverar immunsystemet. Två viktiga faktorer för hälsosamma leder och som hjälper till att öka ledernas rörlighet, flexibilitet och komfort3. Oftast kommer effekten snabbt - inom några veckor och ibland till och med tidigare. Egenskaper som gjort Curamin till USA:s mest använda kosttillskott vid ledbesvär – alla kategorier. En position den bibehållit sedan lanseringen för 7 år sedan och som belönats med 26 utmärkelser.

  Allergi/Biverkningar/Indikationer
  Inga kända risker för biverkningar eller allergier.

  Referenser
  1. Indian Journal of Pharmacology, dec 2013, vol 45.
  2. Haroyan et al. Efficacy and safety of curcumin and its combination with boswellic acid in Osteoarthritis. BMC Complementary and Alternative Medicine (2018) 18:7
  3. Kizhakkedath. Management of Knee OA. Molecular Medicine Reports 8:1542-1548,2013
  4. Binu et al. Safety and efficacy of Curcumin in patients with RA. Phytother. Res (2012)
  5. Sayeli et al. Anti-inflammatory activity of BCM-95 (bio-enhanced formulation of turmeric with increased bioavailabilty) compared to Curcumin in Wistar rats Pharmacognosy Journal, Vol 8, Issue 4, Jul-Aug, 2016
  6. Shusuke et al. Essential turmeric oils enhance anti-inflammatory efficacy of curcumin in dextran sulfate sodiuminduced colitis. Scientific Reports | 7: 814 | DOI:10.1038/s41598-017-00812-6. (2017)
  7. Grace et Al. The Role of Turmerones on Curcumin Transportation and P-Glycoprotein Activities in Intestinal Caco-2 Cells. J Med Food 15 (3) 2012, 242–252
  8. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, Volume 2016, Article ID 5698931 Arthritis Res Ther 2005, 7:R380-R391 (DOI 10.1186/ar1499).