Carobpulver 250g
Mother Earth
69 kr
- Mild, kolaaktig smak
- Traditionellt kakaosubstitut
Carob utvinns ur johannesbrödträdets fröskidor & används som ett kolaaktigt, naturligt sött substitut till kakao.
Reservera och hämta i butik
- Arvika0 stEj i lager
- Boden0 stEj i lager
- Bollebygd0 stEj i lager
Handla lokalt
Kan hämtas om en timme
Inom butikens öppettider
Carob – naturlig sötma från Medelhavet
Carob framställs av fröskidor från johannesbrödträdet, som växer naturligt runt Medelhavet och odlas i södra Europa. Skidorna torkas och mals till ett mjöl med kolaaktig smak. Carob används ofta som ett naturligt sött alternativ till kakao i bakverk, drycker & desserter. Innan sockerbetor och sockerrör blev vanliga i Europa, var carob ett populärt sötningsmedel med lång tradition i medelhavsområdet.