• Fri frakt över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online
HälsorådgivningButikerFavoriter

Vårt sortiment

  Sök

  Hudvårdstips för kyliga dagar
  Skönhet

  Hudvårdstips för kyliga dagar

  Vinter och kyla är en utmaning för huden. Med torr och kall luft kan huden kännas just torr och i värsta fall spricka. Här är några hudvårdstips för att behålla huden mjuk och smidig även i vinterkylan.

  1. Tvätta ansiktet med olja och/eller rengöringskräm i stället för tvål och rengöringsprodukter med tensider som tvättar bort för mycket av hudens naturliga fettlager. Sockertensider tar effektivt bort smuts och orenheter men är betydligt snällare mot huden.

  2. Känns huden torr och fnasig kan det vara bra att peela huden för att få bort döda hudceller som hindrar fukt att ta sig djupare ner i huden. Gör detta på kvällen och använd sedan en bra och gärna lite fetare nattkräm.
   Vill du inte köpa en nya kräm just för vinterhalvåret eller en stundande skidsemester så kan du blanda i en härlig ansiktsolja i din befintliga kräm för att få extra näring och en rikare konsistens.

  3. Ska du ut i skidbacken en hel dag bör man använda en kräm som inte innehåller vatten i och med att vattnet kan frysa och skada huden. Välj en fetare kräm utan vatten som lägger sig mer som ett skydd mot kyla och vind.

  4. Glöm inte solskyddet, även om det är kallt ute och solen inte värmer så reflekteras den i snön och du kan lätt bränna huden.

  5. För en extra boost kan du ta kosttillskott för hår, hud och naglar som exempelvis E-vitamin.

  Så, nu är du redo att spendera tid i den friska (och kalla) luften och ändå behålla en mjuk och smidig hud. 

  Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

  Mer info