Bio-Marin Plus 90 kapslar
Pharma Nord
- Innehåller fria fettsyror som ger 50% bättre absorption
- Högkoncentrerad (65% omega-3) lättabsorberad fiskolja
- Ren fiskolja långt under lagstadgade gränser för föroreningar
- Mjuka gelatinkapslarna som är lätta att svälja
- Vetenskapligt dokumenterad
- Tillverkats under dansk läkemedelskontroll
Reservera och hämta i butik
- Bollnäs2 st
- Borlänge7 st
- Bålsta1 st
Kan hämtas om en timme
Inom butikens öppettider
Bio-Marin Plus är mjuka gelatinkapslar som innehåller 500 mg fiskolja inklusive 185 mg EPA, 115 mg DHA och 25 mg andra omega-3-fettsyror per kapsel. Fiskoljan innehåller fria fettsyror som är lättupptagliga för kroppen. Fiskoljan är koncentrerad, vilket betyder att du får relativt mycket omega-3 från den lilla kapseln, den är dessutom renad genom en särskild process och begränsar därmed nivåer av föroreningar som ligger långt under lagstadgade gränser. Innehållet i Bio-Marin Plus är inkapslat i en syrefri miljö och har ett extremt lågt peroxidvärde eftersom oljan är effektivt skyddad mot oxidation (härskning).
Fria fettsyror i Bio-Marin Plus
Naturligt förekommer omega-3-fettsyror som triglycerider som måste brytas ned och delas upp i fria fettsyror innan mag-tarmkanalen kan absorbera dem. Denna process möjliggörs genom ett enzym vi har i magen som heter lipas. Bio-Marin Plus innehåller omega-3 i form av fria fettsyror som redan har brutits ner och som är redo för absorption. Fördelen med denna typ av omega-3-fettsyror är att de kan absorberas direkt, även av individer med nedsatt förmåga att absorbera fett.
Eftersom oljan är i form av fria fettsyror kan den orsaka en brännande känsla på tungan om man tuggar kapseln. Rekommendationen är därför att svälja kapseln hel. De fria fettsyrorna och B-vitaminerna i Bio-Marin Plus kan ge en viss doft på oljan, trots att oljan är fräsch och ren.
Bio-Marin Plus är ett bra komplement för dem som av olika skäl inte äter mycket fisk, vilket rekommenderas av hälsomyndigheter, samt för dem som behöver en extra ren fiskolja som absorberas lätt.
Vad står "Plus" för?
Förutom omega-3-fettsyror innehåller Bio-Marin Plus folsyra och vitamin B12, vilka bidrar till en normal metabolism av homocystein. Folsyra bidrar dessutom till ett normalt immunsystem, normal psykologisk funktion och normal blodbildning. Vidare har folsyra en roll i processen för celldelning och ger stöd till normal vävnadstillväxt under graviditet.
Vad är omega-3-fettsyror?
Omega-3-fettsyror är en grupp essentiella, fleromättade fettsyror som huvudsakligen finns i fet fisk som sill, lax och makrill. De två viktigaste omega-3-fettsyrorna är eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA).
Redan i slutet av 1970-talet visade två danska läkare, Bang och Dyerberg att eskimåerna på Grönland på grund av sin stora konsumtion av fisk och havsdäggdjur i allmänhet hade bättre hälsa än den danska befolkningen*. Om du inte äter fisk kan det vara en fördel att ta ett tillskott av omega-3-fettsyror för att säkerställa en tillräckligt intag av dessa nyttiga ämnen. Det är eftersträvansvärt att kosten ger den rätta balansen mellan omega-3 och omega-6 (en grupp av fettsyror som finns i växter). Experter tror att det är idealiskt att inta omega-3 och omega-6 i ett 1: 4-förhållande.
* Bang HO, et al. Acta Med Scand 1976;200:69-73. Dyerberg J, et al. Lancet 1978 Jul 15;2(8081):117-9
Bra för hjärta, hjärna och syn
EPA och DHA har flera positiva effekter. Till exempel bidrar ett intag på 200 mg per dag av DHA till normal utveckling av hjärnan och ögonen hos foster samt barn som ammas. Hos vuxna bidrar 250 mg DHA per dag till bibehållande av normal hjärna och syn. Dessutom bidrar ett totalt intag på 250 mg DHA och EPA per dag till normal funktion av hjärtat.
Optimal renhet och biotillgänglighet
Fiskoljan i Bio-Marin Plus är förädlad i syfte att ha en mycket hög renlighet. Detta innebär att oljan har genomgått en process av tre raffineringssteg där oljan noggrant rengörs. En av världens ledande tekniker används för att hitta och ta bort oönskade partiklar, så som bekämpningsmedel, tungmetaller och furaner (toxiska avfallspartiklar från industriell förbränning). Reningsprocessen medför att innehållet av flera av dessa partiklar ligger långt under det officiellt godkända tröskelvärdena för fisk och fiskolja-produkter.
Raffineringsprocessen säkerställer bland annat att:
- Den maximala halten av dioxin och furaner är lägre än 50% av de gränsvärden som fastställts av EU och CRN*
- Den maximala halten av PCB är åtminstone 90% lägre än de gränsvärden som fastställts av CRN*
- Den maximala halten av kvicksilver är åtminstone 90% lägre än de gränsvärden som fastställts av CRN*
* CRN står för ”Council for Responsible Nutrition” (rådet för ansvarsfull nutrition) och är en stor och allmänt respekterad amerikansk branschorganisation för tillverkare av kosttillskott i USA.