• Fritt fraktalternativ över 100 kr
 • Hälsorådgivning
 • Samma pris i butik & online

Vårt sortiment

  Sök

  Vårt ekologiska sortiment

  Hälsokraft HK AB är certifierade för försäljning, marknadsföring och lagring av ekologiska livsmedel och kosttillskott enligt EG 834/2007 och EG 889/2008.

  Certifikatet är utfärdat av Valiguard med beteckningen SE-EKO-05 som ackrediterat certifieringsorgan för KRAV:s regelverk och EU:s ekologiska förordningar.

  Här kan du läsa mer om de vanligaste eko-certifieringarna som du kan hitta i vårt sortiment:

   Soil Association

  Soil Association är en organisation som startade år 1946 och har sitt ursprung i England. En icke vinstdrivande förening som arbetar med att certifiera hudvård, livsmedel, textilier, örtmediciner, jordbruk med mera. De arbetar med olika standarder för olika produktkategorier. Soil Association är medlemmar i COSMOS.

  Kriterier för certifieringens olika nivåer:

  1. Tillverkad med ekologiska ingredienser (minst 70 procent av ingredienserna ska vara ekologiska. Vatten ej inräknat). Får ej vara testade på djur.
  2. Ekologisk (minst 95 procent av ingredienserna ska vara ekologiska. Vatten ej inräknat). Får ej vara testade på djur.

   EcoCert

  EcoCert startade år 1991 och är ett vinstdrivande certifieringsorgan som är statligt godkänt i Frankrike. EcoCert är medlemmar i COSMOS och är ett av världens största certifieringsorgan och är representerade i 80 olika länder.

  Kriterier för certifieringens olika nivåer:

  1. Naturlig kosmetik (minst 50 procent av innehållet ska vara av naturligt ursprung och krav på fem procent ekologiska ingredienser). Får ej vara testade på djur.
  2. Ekologisk kosmetik (minst 50 procent av innehållet ska vara av naturligt ursprung och tio procent av ingredienserna måste vara ekologiska. Endast fem procent syntetiska ingredienser är tillåtna). Får ej vara testade på djur.

   BDIH

  BDIH startade år 1995 i Tyskland och är en vinstdrivande organisation som främst arbetar med certifieringar av naturkosmetik. BDIH är medlemmar i COSMOS. BDIH har ingen procentgräns för ekologisk eller naturligt innehåll utan arbetar istället med olika riktlinjer.

  Exempel på riktlinjer för certifieringen:

  • Produkterna baseras på råvaror från växtriket, och får innehålla salter och naturliga mineraler (bortsett vissa specifika ämnen).
  • Får ej innehålla syntetiska färg-, doft- eller konserveringsämnen.
  • Ska vara naturligt nedbrytbara.
  • Får ej vara testade på djur.

   Natrue

  Natrue är en icke vinstdrivande förening som sedan 2008 arbetar med att certifiera naturkosmetik. Grundades av några av de ledande naturkosmetikföretagen: Laverana/Lavera, Logocos/Logona, Primavera, Santaverde, WalaWeleda, Dr Hauscka. Certifieringsprocessen sköts av oberoende parter. Natrue har tre nivåer av certifieringar.

  Kriterier för certifieringen olika nivåer:

  1. Naturkosmetik (minst 90 procent av innehållet, borträknat vatten, ska bestå av naturliga ingredienser. Resterande tio procent av innehållet ska bestå av naturidentiska substanser. Syntetiska ämnen är ej tillåtet).
  2. Naturkosmetik med ekologiska ingredienser (uppfyller kraven för naturkosmetik samt att 70 procent av de naturliga ämnena ska komma från ekologiska odlingar eller godkända vildsamlingar).
  3. Ekologisk naturkosmetik (uppfyller kraven för punkt ett och två samt att minst 95 procent av de naturliga ämnena ska komma från ekologiska odlingar eller godkända vildsamlingar).

   Oasis

  Oasis är en icke vinstdrivande förening som startades år 2008 av ett flertal företag. De använder sig av två olika nivåer för sin certifiering.

  Kriterier för certifieringen olika nivåer:

  1. Ekologiskt innehåll (minst 70 procent av innehållet ska vara ekologiskt. Resterande innehåll har ytterligare kriterier att förhålla sig till. Syntetiska konserveringsmedel är tillåtna).
  2. Ekologiskt (minst 90-95 procent av innehållet ska vara ekologiskt).

   USDA

  USDA är en icke vinstdrivande statlig organisation som drivs av amerikanska jordbruksverket. De arbetar sedan 2005 med att certifiera livsmedel och kosmetik. USDA har tre olika nivåer för sina certifieringar, varav en inte tillåts bära USDA Organic-logotypen.

  Kriterier för certifieringens olika nivåer:

  1. 100 % Organic (100 procent av innehållet ska vara ekologiskt. Vatten och koksalt ej inräknat).
  2. Organic 95 % (minst 95 procent av innehållet ska vara ekologiskt. Vatten och koksalt ej inräknat).
  3. Made with Organic Ingredients (minst 70 procent av innehållet ska vara ekologiskt. Övriga 30 procent måste bestå av listade och godkända ingredienser. Får bära certifieringslogotypen men ej bära USDA Organic-logotypen).

   NSF

  NSF är en icke vinstdrivande föreningen med sitt säte i USA. Grundat år 1944 men startade certifiera kosmetik år 2009. NSF är världsledande vad det gäller att utveckla standarder, certifieringar och utbildningar inom bland annat miljö, hälsa och ekologisk hudvård. NSF använder sig av två olika certifieringsnivåer.

  Kriterier för certifieringens olika nivåer:

  1. NSF kosmetik (testad och kontrollerad, följer GMP-standard, fri från tungmetaller och mikrobiologiska organismer).
  2. Innehåller ekologiska ingredienser (minst 70 procent av innehållet är ekologiskt. Tillåter vissa kemiska processer, syntetiska konserveringsmedel samt vissa tensider).

   KRAV

  KRAV är ett av Sveriges mest kända miljömärkningar för mat. Grundades i Sverige år 1985 som en ideell förening men är numera en ekonomisk förening. KRAV-märket som certifiering garanterar att produkten genomgått processer som ställer höga krav på hälsa, djuromsorg, klimatpåverkan och socialt ansvar.

  Kriterier för certifieringen:

  • Minst 95 procent av innehållet ska bestå av KRAV-certifierade ingredienser. Vatten och koksalt ej inräknat.
  • Märkningen kontrolleras en gång per år.

   EU-lövet

  EU-lövet är en märkning som ställer speciella krav på det ekologiska jordbruket utefter vissa bestämmelser som fastställts av Europeiska Unionen.

  Märkningen skiljer på produktionsplats enligt:

  • EU Agriculture – produkten är producerat inom EU
  • Non-EU Agriculture – produkten är producerad utanför EU
  • EU/Non-EU Agriculture – en del av produkten är producerad inom EU och en annan del är producerad utanför EU.

  Kriterier för certifieringen:

  • Minst 95 procent av bearbetade produkter ska bestå av ekologiska ingredienser.

   Australian Certified Organic (ACO)

  Australian Certified Organic är en ickevinstdrivande förening. ACO är Australiens största förening som arbetar med märkning och certifieringar av ekologiska och biodynamiska produkter.

  Kriterier för certifieringen:

  • Produkterna är fri från GMO.
  • Innehåller ej syntetiska bekämpningsmedel, växtgifter, hormoner eller antibiotika.

   Eco Control

  Eco control startades i Tyskland år 2001 och är ett internationellt kontroll- och certifieringsorgan. Eco Control certifierar råmaterial som används inom kosmetik och att det uppfyller kraven som ställs för naturlig och ekologisk kvalitet och vildsamlingar. Eco Control är ett godkänt certifieringsorgan för BDIH / IONC, COSMOS och Natrue.

  Eco Control certifierar följande:

  • Naturlig och ekologisk kosmetik enlig standarderna för BDIH, IONC, COSMOS och Natrue.
  • Råmaterial från ekologiska odlingar samt vildsamlingar.
  • Processade växtmaterial som exempelvis oljor från växter, alkoholextrakt med mera.
  • Olika kvalitetssystem.
  • Företagsstandarder.

   Oeko-Tex

  Oeko-Tex är ett internationellt provnings- och certifieringssystem som startades år 1992. Oeko-Tex är en märkning som säkerställer att produkt inte innehåller några skadliga ämnen för användaren. Certifieringen ställer ej krav på ekologisk produktion eller andra krav gällande miljö-, klimatpåverkan eller kvalitet. Oeko-Tex använder sig av olika produktklasser för sina certifieringar.

  Kriterier för certifieringen:

  • Får ej innehålla följande ämnen: azo-färgämnen, cancerogena och allergena färgämnen, ftalater, formaldehyd, pesticider, tungmetaller, vissa klororganiska och tennorganiska föreningar, biologiskt aktiva produkter och flamskyddsmedel.
  • Produktens samtliga delar måste uppfylla kriterierna.

  Exempel på produkt- och certifieringsklasser:

  • Produktklass I – produkter anpassade för barn upp till tre år.
  • Produktklass II – produkter där större delen av produkten har direkt kontakt med huden.
  • Produktklass III – produkter som ej kommer i kontakt med huden eller mindre del av huden.
  • Produktklass IV – produkter för inredning och dekoration. 

  Titta efter vår symbol

  För att det ska bli tydligt för dig som konsument har vi märkt upp alla våra ekologiska varor med en symbol. På så sätt kan du lättare se vilka varor som är ekologiska.

   

   

  Röd Druvjuice 75cl

  Röd Druvjuice 75cl

  Nyform

  59 kr
  Rödbetsjuice 0,5l

  Rödbetsjuice 0,5l

  Biotta

  49 kr
  3-Dagars Fasta

  3-Dagars Fasta

  Nyform

  299 kr
  Sellerijuice 0,5l

  Sellerijuice 0,5l

  Biotta

  65 kr
  5-Dagars Fasta

  5-Dagars Fasta

  Nyform

  419 kr

  Visar 24 av 1351 produkter

  Visa fler produkter