VISAR 1-24 (27)1 2 Sista 100 per sida

Terranova

Växterna, örterna och bären i Terranovas produkter är antingen ekologiska eller producerade enligt ekologiska principer. Större delen av dessa kommer från certifierade ekologiska odlingar nära foten av Mount Hood i norra Oregon, USA, andra örter plockas vilt. Örterna frystorkas (PhytoFRESH®) omgående efter skörd så att de behåller sin ursprungliga bioaktivitet.

Produkterna tillverkas i Storbritannien och varje tillverkningsparti undersöks noggrant av ett oberoende laboratorium för att garantera den höga kvaliteten. Hela produktionskedjan fungerar enligt principen för hållbar utveckling – utan att äventyra växtbeståndet eller rubba ekosystemets balans.

Alla Terranovas produkter är veganska, helt fria från animaliska källor.​

GMO-fritt hela vägen
Ekologiskt betyder inte alltid numera GMO-fritt. Terranova har medvetet valt att vara GMO-fri hela vägen, det betyder att de även använder GMO-fria jästodlingar där de tar sina naturliga vitaminer ifrån.
Alla produkter är helt tillsatsfria från ämnen som;

  • konserveringsmedel
  • färgämnen
  • bindemedel
  • sötningsmedel och ytbehandlingsmedel

Magnifood - ett unikt synergikomplex
Magnifood är ett synergikomplex, ofta tillämpad i Terranovas produkter, bestående av olika växter och örter som är färskt frystorkade. Det är inte örternas mer kända egenskaper man är ute efter utan specifika fytonäringsämnen och inte minst de olika enzymerna. De samlade ingredienserna i Magnifood förbereder kroppens biokemiska mottaglighet av vitaminerna, mineralena och de andra näringsämnena som också finns i produkterna. Örtblandningen Magnifood är unikt framtagen för varje produkt som en tillsats, 40-60%, för att skapa en rejält ökad effekt på de övriga näringsämnena i produkten. Magnifood tjänar alltså som en ”näringsbooster”.

PhytoFRESH - frystorkning
De allra flesta växter som Terranova använder är frystorkade till skillnad från andra producenter som ofta använder sig av luft-, ugns- och spraytorkning vilket minskar och ändrar plantans särskilda biokemiska balans.
Att använda färska växter som frystorkas har i forskning visat att det skyddar och bevarar plantans potens, dess biokemiska struktur, samt den enzymatiska aktiviteten. Phytofresh är en metod där man direkt efter skörd fryser ner den färska plantan, frukten, eller örten till mycket låg temperatur. Därefter frystorkas de med Terranovas unika metod som tar bort 100 % av allt vatten. Faktum är att en frystorkad planta nästan är helt identisk med en färskplockad. Dessutom får man en mycket högre koncentration av biokemiska ämnen på grund av att man i frystorkningsprocessen avlägsnat allt vatten. Med andra ord är en färsk frystorkad planta en betydligt mer koncentrerad version av den ursprungliga färska plantan.